Ορισμός και ιστορικό χρονοδιάγραμμα του φούρνου τοστιέρα

Ορισμός και ιστορικό χρονοδιάγραμμα του φούρνου τοστιέρα

Category : Φούρνοι

[ad_1]

Ο φούρνος τοστιέρας είναι μια ηλεκτρική συσκευή που λειτουργεί και ως φούρνος και ως τοστιέρα. Είναι μια μικρή συσκευή που χωράει εύκολα σε πάγκο ή τραπέζι κουζίνας. Ο φούρνος τοστιέρας έχει αναδειχθεί ως αναπόσπαστο μέρος κάθε σπιτιού στη σύγχρονη εποχή και έχει πραγματικά εξελιχθεί από μια απλή φρυγανιέρα σε μια μονάδα πολλαπλών χρήσεων. Οι φούρνοι τοστιέρας διατίθενται σε διάφορα είδη και μεγέθη με πολλές μάρκες στην αγορά να τους παράγουν.

Σώμα: Οι φούρνοι τοστιέρας μπορούν να οριστούν ως «μια ηλεκτρική συσκευή που λειτουργεί και ως φούρνος και ως τοστιέρα και είναι αρκετά μικρή ώστε να χωράει σε πάγκο ή τραπέζι κουζίνας». Το φρυγανισμένο ψωμί ονομάζεται τοστ και άλλα προϊόντα που μπορούν να φρυγανιστούν μπορούν να περιγραφούν ως ζύμη για τοστιέρα.

Η κύρια λειτουργία της τοστιέρας είναι να φρυγανίζει το ψωμί θερμαίνοντάς το. Η θερμότητα παράγεται συνήθως με το πέρασμα του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από καλώδια νικρώματος. Ο κύριος στόχος της διαδικασίας φρυγανίσματος είναι να μειώσει την περιεκτικότητα του ψωμιού σε νερό, να ανεβάσει τη θερμοκρασία του και να απανθρακώσει ελαφρά την επιφάνειά του.

Αλλά δεν χρησιμοποιούνταν πάντα οι ηλεκτρικοί φούρνοι τοστιέρας. Πριν από την ανάπτυξη αυτών των ηλεκτρικών συσκευών, το ψωμί σε φέτες φρυγανίστηκε τοποθετώντας το σε μεταλλικό πλαίσιο και κρατώντας το πάνω από μια φωτιά ή κοντά στη φωτιά χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι με μακριά λαβή. Η ιστορία του ψησίματος ψωμιού πάνω από τις ανοιχτές φωτιές ξεκινάει τουλάχιστον 200 χρόνια και τότε οι άνθρωποι απλώς δόρυζαν το ψωμί με ένα ραβδί ή ένα μαχαίρι και το κρατούσαν πάνω από μια φωτιά.

Ιστορία των Φούρνων τοστιέρας:

Η ιδέα των φούρνων τοστιέρας αναπτύχθηκε από τις ηλεκτρικές τοστιέρες που αναπτύχθηκαν στα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα. Η πρώτη ηλεκτρική τοστιέρα ψωμιού δημιουργήθηκε από τον Maddy Kennedy το 1872. Οι Crompton, Stephen J. Cook & Company του Ηνωμένου Βασιλείου κυκλοφόρησαν στην αγορά μια ηλεκτρική συσκευή ψησίματος με σίδερο το 1893, αλλά δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση και επομένως δεν υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες με το Μουσείο Τοστιέρας επίσης.

Το 1905, ένας Ιρλανδός Connor Neeson (1877-1944) από το Ντιτρόιτ και ο εργοδότης του William Hoskins (1862-1934) ανακάλυψαν το χρώμιο, ένα κράμα από το οποίο κατασκευάστηκαν το πρώτο σύρμα υψηλής αντίστασης. Αυτά τα καλώδια χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλες τις πρώιμες ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης. Αυτό το κράμα κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1906 λίγο πριν από την κατάθεση της αίτησης για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ηλεκτρική τοστιέρα.

Ο George Schneider της American Electrical Heater Company του Ντιτρόιτ ήταν το πρώτο άτομο που υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ηλεκτρική τοστιέρα.

Η General Electricals κυκλοφόρησε μια ηλεκτρική τοστιέρα το 1909 που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με το όνομα D-12, αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσει κάποια αντίθεση από το προϊόν Hotpoint της Pacific Electric Heating Company, το οποίο εξυπηρετούσε επίσης το ίδιο τμήμα της αγοράς.

Ο πρώτος φούρνος τοστιέρας εφευρέθηκε το 1910 από ένα άτομο που ονομαζόταν William Hadaway, ο οποίος τον κατασκεύασε για την Westinghouse Corporation, η οποία εξακολουθεί να είναι ο κορυφαίος παραγωγός φούρνων τοστιέρας στη χώρα. Αυτό αναπτύχθηκε ως υποπροϊόν της ηλεκτρικής κουζίνας.

Μέχρι αυτή τη φορά, το ψωμί έπρεπε να γυριστεί και να ψηθεί χειροκίνητα. Αλλά το 1919, η αναδυόμενη τοστιέρα κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Charles Strite. Αυτός ο τύπος ηλεκτρικής τοστιέρας βγάζει το τοστ μετά το ψήσιμο.

Το 1925, η The Toastmaster Company ξεκίνησε να εμπορεύεται μια επανασχεδιασμένη έκδοση της τοστιέρας του Charles Strite. Ήταν η πρώτη οικιακή τοστιέρα που μπορούσε να ροδίσει και τις δύο πλευρές του ψωμιού ταυτόχρονα. Είχε ρυθμιστή ώρας και μπορούσε να βγάλει το ψωμί αφού τελειώσει. Μέχρι το 1926, αυτή η νεότερη έκδοση είχε τεράστια επιτυχία μεταξύ των μαζών και είχε γίνει γνωστό όνομα.

Μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες, μόνο το ψωμί μπορούσε να φρυγανιστεί, αλλά με τις αλλαγές στην τεχνολογία, μπορεί κανείς να φρυγανίσει κατεψυγμένο ψωμί και επίσης να χρησιμοποιήσει πολλές στρώσεις στο φούρνο για να τοστάρει είτε δύο είτε τέσσερις φέτες σύμφωνα με τις απαιτήσεις.

Σήμερα οι φούρνοι τοστιέρας έχουν οριζόντια ηλεκτρικά νημάτια αντί για κάθετα όπως αυτό μιας αναδυόμενης τοστιέρας. Διαθέτει επίσης λειτουργία αναθέρμανσης που επιτρέπει στο τοστ να ξαναζεσταθεί χωρίς να το κάψει. Ο φούρνος της τοστιέρας έχει τώρα μια γυάλινη πόρτα που πρέπει να ανοίξει για να τραβήξει έξω το αποσπώμενο δίσκο. Δεδομένου του σχεδιασμού του, ένας φούρνος τοστιέρας μπορεί επίσης να εκτελέσει ορισμένες από τις λειτουργίες που παρέχονται από έναν κανονικό φούρνο, απλώς σε μικρότερη κλίμακα.

Έτσι, οι φούρνοι τοστιέρας έχουν προχωρήσει πολύ από το να είναι απλές τοστιέρες. Έχουν εξελιχθεί σε βοηθητικά προγράμματα πολλαπλών χρήσεων.


Log out of this account

Leave a Reply